Uvodne napomene Rektora Sveučilišta/Univerziteta

POŠTOVANE KOLEGE STUDENTI,

Drago mi je što ste zainteresovani za magistarski studij. Na našem Sveučilištu/Univerzitetu organiziujemo magistarski studij, tj. studij II ciklusa po Bolonjskim principima a što vas vodi do akademskog zvanja magistar nauke sa 300 ETCS bodova po Bolonjskim principima.
 
Magistarski studij (MBA) organiziramo na dva načina:

Pored kvalitetnih profesora garanciju uspjeha osigurava savremena stručna literatura po kojoj se pripremaju ispiti.

 
Nastava se organizira po pravilu subotom tako da nastavi mogu prisustvovati i zaposlene osobe. Magistarske studije na Univerzitetu su efikasne, individualne i kredibilne studije, dizajnirane po mjeri magistarskog kandidata koje se izvode sistemom ličnog mentorstva, vođenjem instruktivne i konsultativne nastave i vježbi. Osnovni cilj studija jeste da kandidat stekne duboka i specijalistička znanja iz užeg podrućja u kojem kandidat priprema magistarski rad, te da stekne potrebno znanje korišćenja naučnih metoda i istraţivačkih tehnika u užem podruću istraživanja, kako bi se osposobio da kreativno rješava kompleksne probleme iz svoje prakse odnosno kako bi se osposobio za dalji naučno istražvački rad. Nadam se da će te prihvatiti naš poziv da upišete magistarski studij na našem sveulčilištu/univerzitetu jer će te time sebi osigurati napredovanje u poslu a time bolji i kvalitetniji život.
 
Internacionalni DL - magistarski studij, samo smjer "Međunarodno poslovanje" organizira se po sistemu učenja na daljinu (D.L.) i izvodi se na engleskom jeziku a profesori koji izvode nastavu su priznati profesora iz cijelog svijeta (Engleska, Njemačka, Italija, Poljska, i td.).
Želim Vam uspješan studij.

Rektor Sveučilišta/Univerziteta

 

Pretplatite se

Prijavite se na naše obavijesti i budite informisani o dešavanjima.

Kontaktirajte nas

Za vaše upite i dodatne informacije stojimo uvijek na raspolaganju.

  • Tel: +387 (0) 30 509 750

Povežimo se

Pratite nas na društvenim mrežama.

google play logo 

Brojevi žiro-računa Sveučilišta/Univerziteta „Vitez“

Raiffeisen banka             1610550012090015
Sparkasse                       1990520076949321
PRO Credit banka            1941111768000176

Vi ste ovdje: Početna Studiji Magistarski studij Uvodne napomene Rektora